Strikketøy

Strikketøy

Strikker du?

Jeg er selvlært strikker. I julen 2014 var jeg mer eller mindre sengeliggende, og hadde vært svært dårlig siden julen 2012. Jeg så YouTube videoer om hvordan legge opp masker, hvordan strikke rett og vrang. Den første lua jeg strikket til meg selv, endte opp med å såvidt passe 6 åringen. Jeg forstod null av strikkeoppskrifter. Men, jeg ga meg ikke, og siden den gang har jeg alltid minst ett prosjekt på pinnene. 

Strikkeplagg fra mine tidlige strikkeår, da jeg endelig hadde startet å forstå kodene i oppskrifter.

 

Jeg har strikket utenkelig mange plagg siden 2014, og mange ligger fremdeles i kurven som det vi på strikkespråket kaller UFOer. UFO er UnFinishedObject. Strikking er fremdeles min "hvileaktivitet". Det er noe meditativt å gjøre det samme om og om igjen, også få et vakkert resultat tilslutt. Det er selvsagt ikke fritt for frustrasjon av og til, men mest er det ro. På mine dårlige dager, også et bevis på at jeg har produsert noe jeg også. 

 

Her i nettbutikken vil jeg selge småplagg, som jeg enten har laget oppskrift på selv, eller av oppskrifter jeg har fått lov å strikke for salg av flinke norske designere. Det er nemlig ikke fritt frem å strikke hva som helst for salg. Det er opphavsrettigheter på oppskrifter, men som regel hvis man spør så får man lov. 

 

Har du sett for en vakker genser og garn. Oppskriften er Avena fra Jennifer Steingass, og garnet er håndfarget fra MoodsofColors.

 

Det er jo egentlig et paradoks at jeg strikker så mye. Jeg er jo mest inne, så det er veldig varmt med tykke strikkegensere. Kanskje ikke i år da, når strømprisene er så høye. I tillegg klør jeg av nesten all ull, men har heldigvis noen garntyper som fungerer for meg.

Jeg elsker garnet fra moodsofcolors. Håndfarget garn gir ett vakkert spill, og fargevariasjoner. Jeg bruker det også mye til sokker. Ellers så er jeg glad i lerke og lille lerke fra Dalegarn. Jeg strikker også en del i drops baby merino, eller i andre merinogarn. Alpakkasilke er også nydelig, det samme med såkalte blowyarn som drops air eller viking bris. Til votter liker jeg å bruke Rauma finull, eller Pernilla fra filcolana. Jeg er veldig glad i garn. Jeg har veldig mye garn. Veldig mye garn...

 

Hvis du har lyst til å lære deg å strikke, så ikke gi deg. Det ligger utallige gode veiledningsvideoer der på internettet. Det er også mange flinke podkaster, uten at jeg kan komme med eksempler, fordi jeg er ikke så god på podkast. I din lokale garnbutikk kan du også få god hjelp med tanke på hva slags garn og pinner det lønner seg å bruke. Og apropos pinner, det er viktig med gode strikkepinner. Det gjør strikkeopplevelsen en hel del bedre. 

 

 

Det var litt om min strikkehistorie. I dag har jeg lagt ut blant annet denne deilige flettelua fra MarionR design. Ta en titt da vel. 

Tilbake til bloggen